Политолог смята, че Ваня Григорова може да направи фурор на предстоящите избори.Въпреки

...
Политолог смята, че Ваня Григорова може да направи фурор на предстоящите избори.Въпреки
Коментари Харесай

Политолог: Ваня Григорова може да отмъкне избиратели и от БСП, и от ПП-ДБ

Политолог счита, че Ваня Григорова може да направи възторг на предстоящите избори.

Въпреки конституционните промени Румен Радев сподели, че има механизми, с които да борави и в последна сметка трансферира отговорността в полето на Димитър Главчев. Създаде се едно чувство, че в случай че не подпише указа, отговорността ще падне върху него, а в този момент той се освободи от всякаква отговорност. Това показа в ефира на NOVA NEWS политологът Светлин Тачев във връзка указа президента, с който служебният министър председател Димитър Главчев бе назначен в същото време и за външен министър.

Тачев добави, че концепцията да се съвместяват двете длъжности на министър председател и на външен министър е нереална и дефинира конституционните промени като „ недоносче “.

Вместо да доведат до оптимизация на политическия развой, доведоха до това той да се партизира. Когато правиш сходни промени, би трябвало да помислиш какво може да постигнеш с тях, до момента в който те бяха направени против една избрана персона, без да имат нужната стратегическа дълбочина. Това ще ни вкара в една безпрецедента рецесия на демокрацията. Ето по какъв начин без да има закани, сами си сътворяваме рецесия, уверен е политологът.

На идните избори 2 в 1 Тачев счита, че Ваня Григорова би могла да извлече най-вече дивиденти.

„ Ваня Григорова е характерен представител на синдикалното ляво, там може да приказваме за ляво, което да съставлява трудещите се хора. Григорова предлага нещо, което го няма у нас – лява опция, която да събере хора с леви стопански възгледи, които са се разочаровали от Българска социалистическа партия “, уточни той, написа novini.bg.

По думите му не е изключено планът на Ваня Григорова да притегли както леви гласоподаватели, разочаровани от Българска социалистическа партия, по този начин и десни гласоподаватели, разочаровани от ПП-ДБ.

Относно взаимоотношенията сред ГЕРБ и ПП-ДБ след изборите, Светлин Тачев разяснява, че Христо Иванов, посредством реториката си за анти-Пеевски коалиция, е протегнал ръка към ГЕРБ, с концепцията да изолират Движението за права и свободи.

Оставят си мостове между тях, с цел да се търси вид, при който да се изолира Движение за права и свободи, само че заварката сред Движение за права и свободи и ГЕРБ е много по-голяма от тази сред ГЕРБ и ПП-ДБ, сподели за край на диалога политологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР